Fotbollsboende

Publicerad: 25/11 21:01

Det finns mycket som kan driva på utvecklingen och byggandet av bostäder. Fotboll, till exempel.

Nyligen var jag ute på ett uppdrag och stötte på några intressanta exempel på fotbollsdriven stadsutveckling i kvarteren kring Arsenals nya hemmaarena Emirates Stadium i norra London. Sedan klubben flyttade dit för drygt fem år sedan har området kring arenan genomgått stora förändringar.

Direkt intill arenan finns ett par färdiga bostadsområdet och nya är på väg upp. Det är förstås inte enbart fotbollsfans som flyttar dit, men en mäklare i området som jag pratade med berättade att det bland kunderna finns Arsenalsupportrar som vill ha nära till hemmamatcherna.

När ett av områdena började säljas ingick säsongsbiljetter i lägenhetspriset.

Några hundra meter från Emirates Stadium ligger det som var Arsenals gamla arena, som oftast kallades Highbury efter stadsdelen där den ligger. Denna klassiska fotbollsarena har nu byggts om till ett väldigt annorlunda bostadsområde.

Ytterväggarna till de tidigare huvudläktarna står kvar, men innanför är allt ombyggt till exklusiva lägenheter. Det som var planen, tidigare en av de bästa gräsmattorna i Premier League, är nu trädgård och park för de boende.

Rena drömboendet för en fotbollssupporter, åtminstone om man håller på Arsenal.

Ta Piccadilly line till stationen Arsenal. Gå till vänster och sedan till höger på Avenell Road om du vill se det ombyggda Highbury. Vill du se Emirates Stadium går du till höger från stationen och följer sedan Drayton Park tills du ser arenan. Där kan besökare gå på rundturer eller besöka Arsenals museum.

Londonbloggen

RSSLondonbloggen

Anders Steinvall om nutid och framtid i London och andra storstäder.

  • Om bloggaren

    Anders Steinvall är Hbl:s frilansande korrespondent i London. Han är svensk journalist och arbetade tidigare under många år på Dagens Nyheter i Stockholm. Hans stora intresse är städer i förändring, ett ämne han studerat till fots i metropoler från Barcelona till Chicago och inte minst i det allt intressantare Helsingfors. Nu nöter han skosulorna i Londons många spännande stadsdelar.
  • Kalender

    november 2011
    M T O T F L S
    « okt   Dec »
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930  
  • Arkiv

  • Kategorier

  • Etiketter